Fuat Oktay KKTC'ye Türkiye'nin tam desteğini iletti

TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye'nin KKTC'ye tam desteğini iletti: "Türkiye'de ne varsa sizin burada hizmetinizdedir"

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın yemin törenine katılan ve ziyaretlerde bulunan TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye'nen KKTC'ye tam destek mesajlarını iletti. 

Fuat Oktay, Tatar'ın yemin töreni ve görevine resmen başlaması dolayısıyla yaptığı ziyarette önemli mesajlar verdi. Oktay, önce Maraş'ı ziyaret etti ardından da Türkiye tarafından  pandemi için yaptırılan Acil Durum Hastanesi'nde incelemelerde bulundu. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’a, Acil Durum Hastanesi gezisinde Sağlık Bakanı Ali Pilli ile Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu ve Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri eşlik etti.

Fuat Oktay, KKTC'ye ve Kıbrıs Türk halkına hayırlı olmasını dileyerek inşaası tamamlanan hastanenin iki hafta içinde hizmete alınacağını söyledi.  Pandemi döneminde KKTC'ye Türkiye'nin her türlü desteği çok hızlı bir şekilde verdiğini hatırlatarak, bunun devam edeceğini söyledi.

Fuat Oktay, burada gazetecilere verdiği demeçte “Kıbrıs Türkü’nün salgın hakkında zerre kadar endişesi olmasın, yanınızdayız. Türkiye’de hangi imkanımız varsa Kıbrıs Türk’ü kardeşlerimize de aynı hizmeti vereceğiz. Türkiye’de ne varsa, sizin burada hizmetinizdedir. Asla ve asla yalnız değilsiniz” dedi.

MARAŞ'TA YURTTAŞLARLA KAHVALTI 

Fuat Oktay, Gazimağusa Belediyesi’nin Maraş’ın kısa bir süre önce ziyarete açılan sahil bölümünde yurttaşlara yönelik düzenlediği açık hava kahvaltı organizasyonuna katıldı. Fuat Oktay, burada yaptığı konuşmada Maraş’ın 46 yıldır kapalı tutulmasının gereğinden fazla iyi niyet göstergesi olduğunu belirtti: “Böyle ekonomik değerin çocukların geleceğinden çalınması ne hakka ne hukuka nede uluslararası hukuka uygun değil."

Gülten Dayıoğlu Ödülü sahibini buldu