KKTC'li öğrencilere PCR testi ücretli mi olacak? Bakanlık açıklama yaptı

Yurtdışında yaşayan öğrencilerin iki haftadır merakla bekledikleri haber geldi. Sağlık Bakanlığı yurtdışından KKTC'ye gelecek olan öğrencilerin PCR testi için ücret ödeyip ödemeyeceklerine karar verdi.

KKTC'li öğrencilerin merakla bekledikleri açıklama Sağlık Bakanlığı'ndan yapıldı. KKTC'ye yurtdışından gelecek olanlardan zorunlu olarak istenen PCR testi için öğrencilerin de ücret ödeyecek olması büyük tartışmalara yol açmıştı. 

Yurtdışında eğitim öğretim gören KKTC vatandaşı öğrenciler için PCR testinin ücretsiz olacağı açıklandı.

Türkiye, İngiltere ve diğer tüm dünya ülkelerinde öğrenim gören ve yeni yıl amacıyla ülkeye gelecek KKTC vatandaşı öğrencilerin, öğrenci belgelerini ibraz etmeleri kaydıyla, dönüş için gerekli olan PCR testleri, Sağlık Bakanlığı tarafından ücretsiz olarak yapılacak.

Sağlık Bakanlığı'nın konuyla ilgili açıklaması şöyle: "Türkiye, İngiltere ve diğer tüm  dünya ülkelerinde öğrenim gören  ve yeni yıl amacıyla ülkemize gelen KKTC vatandaşı öğrencilerimizin, öğrenci belgelerini ibraz etmeleri kaydıyla, dönüş için gerekli olan PCR testleri, Sağlık Bakanlığı tarafından ücretsiz olarak yapılacaktır"