Tatar ve Akıncı kaybeden diğer partilerden destek arıyor! İlk ziyaret CTP'ye

Tatar ve Akıncı kaybeden diğer partilerden destek arıyor. Ersin Tatar ve Mustafa Akıncı kaybeden diğer adayların desteğini alabilmek için ziyaret turuna başlıyor. İlk ziyaret CTP'ye.

Tatar ve Akıncı kaybeden diğer partilerden destek arıyor. KKTC Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalması ile birlikte gözler kaybeden adaylara ve sandığa gitmeyen seçmerlere çevrildi. İkinci turda yarışacak olan Ersin Tatar ve Mustafa Akıncı, kaybeden adayları ziyaret ederek desteklerini aramak için harekete geçti. 

Ersin Tatar ve Mustafa Akıncı'nın ziyaret takvimlerinin ilk sırasında Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) bulunuyor. Her iki aday bugün CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman'ı ziyaret edecek. 

Siyasi müzakerelerin ilk durağında yer alan Tufan Erhürman, seçimde en yüksek üçüncü oy oranına sahip olmuştu. Erhürman %21.67 oy oranı ile 24 bin 8 oy almıştı. 

ANAHTAR PARTİ CTP 

KKTC Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda anahtar parti olarak CTP gösteriliyor. İlk turda alınan oy oranlarına bakıldığında CTP lideri Tufan Erhürman ile yapılacak müzakere önem kazanıyor. 

Yapılan açıklamalara göre cumhurbaşkanı adayı Başbakan Ersin Tatar bugün saat 11.00’de CTP lideri Tufan Erhürman ile müzakere için bir araya gelecek. 

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın ziyaret saatinin ise 15.00 olduğu açıklandı. 

Gülten Dayıoğlu Ödülü sahibini buldu