Güncel
03 Eyl 2020 14:00 Son Güncelleme: 03 Eyl 2020 15:02

“Tek bir öğrenciye zarar gelmesini kaldıramam"

Eğitim Bakanı Çavuşoğlu, tüm kararların yaşam hakkı göz önünde bulundurularak alınacağını vurguladı ve “Tek bir öğrenciye zarar gelmesini vicdanen kaldıramam” dedi.

“Tek bir öğrenciye zarar gelmesini kaldıramam"

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, eğitim alanında verilecek tüm kararların öğretmen, öğrenci ve velilerin yaşam hakkı göz önünde bulundurularak alınacağını vurguladı.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın öğretmenleriyle bir bütün olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, “bakanlığımıza ve öğretmenlerimize güvenin. Sağlık konusunda gerekli önlemlerin alınmasıyla eğitim yılına güvenli şekilde devam edilmesi için gerekli çalışmaları yapıyoruz.” dedi.

Kararların salgının seyrine göre verilmeye devam edeceğini söyleyen Çavuşoğlu, “tek bir öğrenciye zarar gelmesini vicdanen kaldırmam” şeklinde konuştu.

Uzaktan eğitimin internet üzerinden başlamasının ardından bazı teknik sorunlar yaşandığını ve bu sorunların da altyapı eksikliklerinden kaynaklandığını dile getiren Çavuşoğlu, ilgili bakanlığa sorunların iletildiğini söyledi.

Eğitim yılına Pazartesi gününden itibaren ilkokul ikinci sınıf öğrencilerine kadar yüz yüze başlanması yönünde Sağlık Bakanlığı’nın kendilerine izin verdiğini dile getiren Çavuşoğlu, hedeflerinin planladıkları gibi dönüşümlü eğitime 14 Eylül’de başlanması olduğunu belirtti.

İmkan olan okullarda öğrencilerin hergün gitmesinin planlandığını söyleyen Çavuşoğlu, öğrencilerin hergün veya dönüşümlü eğitim almaları konularında okul müdürleri ve sendikalarla görüşmelerinin devam ettiğini, en doğru sonuca ulaşmak için çalıştıklarını kaydetti.

PANDEMİ KURULLARI OKUL İMKANLARI DOĞRULTUSUNDA ÇALIŞACAK

Çavuşoğlu ayrıca, okullardaki pandemi kurullarının, okulların imkan ve kabiliyetini en iyi şekilde değerlendirmesi için de çalışacağını kaydetti.

Okul öncesi, Ana sınıf, birinci ve ikinci sınıflarının yüz yüze eğitiminin de salgının seyrine göre devam edeceğini dile getiren Çavuşoğlu, kendilerinin önceliklerinin okulların açılması olduğunu fakat önceliklerinin öğrenci ve öğretmenlerin yaşam haklarının olduğunu vurguladı.

Özel okullardan devlet okullarına gelen çocuklara eğitim hizmetleri verdiklerini, özel okulları savunmadığını fakat yok olmalarını da istemediklerini dile getiren Çavuşoğlu, verilen hizmetlerin karşılığının alınması gerektiğini de her zaman söylediklerini belirtti.

OKULLARDA HİJYEN ÇOK ÖNEMLİ

Dönüşümlü veya seyreltilmiş eğitimindeki en önemli konunun hijyen olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, yurtdışından gelen öğrenci ve öğretmenlerin Covid-19 testlerinin negatif çıkmaları halinde bile okul alanlarına yedi gün sonra girebileceklerini söyledi.

Devlet okullarında eğitim kalitelerinin çok yüksek olduğunu fakat bazı okullarda nüfus artışından dolayı bazı sorunları yaşandığını dile getiren Çavuşoğlu, yapılan okullarla ve çalışmalarla öğrenci nüfuslarının gerekli sayıya çekilmesi çalışmalarının da yapıldığını kaydetti.

YAŞAM HAKKI BİRİNCİ…

Yaşam hakkının birinci, eğitim hakkını da ikinci sırada tuttuklarını dile getiren Çavuşoğlu, “Bir tek çocuğa zarar gelmesini vicdanen kaldıramam” diyerek, tüm çocuklarının okula girdiği anda kendi sorumluluklarında olduğunu ve 50 Bin öğrencinin sorumluluğunu aldığını söyledi.

Uzaktan eğitimin istenilen seviyede yapılamamasının sebebinin eğitim bakanlığına değil ülkedeki gelir dağılımındaki gelir eşitsizliği, altyapı sorunları olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı kadrolarının uzaktan eğitimin yapılması için 5 yüzün üzerindeki öğretmenin karşılıksız ve imkansızlıklar içerisinde eğitim, maske, kolonya yaptığını da anımsattı.

BAKANLIK SENDİKASI VE ÖĞRETMENİYLE BÜTÜNDÜR….

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın, sendikası ve öğretmenliğiyle bir bütün olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, sendikaların eğitim bakanlığına güvenmiyoruz söyleminin ise kendilerine güvenmediklerinin göstergesi olduğunu kaydetti.

Dünyanın birçok ülkesinde Covid-19 hastalarına evlerde tedavi yapıldığını dile getiren Çavuşoğlu, KKTC’de temaslıların bile ayrı otellerde tutulmasının topluma verilen önemin göstergesi olduğunu söyledi.

Salgına karşı korunma ve çocukların kurallara uyması için verilecek eğitimlerin de yapılacağını dile getiren Çavuşoğlu, eğitim yılının başlaması ve devam etmesi için de alınacak önlem ve kurallara uyulması gerektiğini kaydetti.

RİSK GRUPLARI İÇİN GEREKLİ DÜZENLEMELER YAPILDI

Risk grubuna giren öğretmen ve öğrencilerin korunması için de gerekli önlemler ve düzenlemelerin alındığını dile getiren Çavuşoğlu, bu tür öğrenci ve öğretmenlere gerekli izinlerin verileceğini söyledi.

SEÇİM GAİLEMİZ YOK

Tüm halka sabırlı olunması gerektiğini, konunun takipçi olduklarını ve işlerini kendilerini eleştirenler kadar iyi bildiklerini belirten Çavuşoğlu, eğitim için alınan tüm kararların insan sağlığını düşünerek yapıldığını ve kesinlikle seçim gaileleri olmadığını vurguladı.