KKTC'de hizmet sektörü çalışanlarına PCR testi için son gün

KKTC'de hizmet sektöründe çalışanların PCR testi yaptırma zorunlulukları pazartesi gününden itibaren başladı. Çalışanların bugün mesai bitimine kadar testlerini yaptırmaları gerekiyor.

KKTC'de koronavirüs tedbirleri kapsamında hizmet sektöründe çalışanlara PCR testi zorunluluğu getirdi. Koronavirüs testi olarak bilinen PCR testi yaptırmak için bugün son gün. Testi yaptırmadan çalışanlara cezai müeyyide uygulanacak. Bakanlığın bu açıklaması üzerine Pazartesiden beri test yapılan merkezlerde yoğunluk yaşanıyor.

PCR testi zorunluluğu hizmet sektöründe birebir müşteriler ile temasta bulunan kuaförler, berberler, restoran çalışanları, paket servis elemanları, tırnakçılar, masaj salonu çalışanları ve spor salonunda görev alan, işletme sahibi ve çalışanlarını kapsıyor. Bu sektörlerde çalışanların bugün mesai bitimine kadar PCR testlerini yaptırmaları gerekiyor.

PCR testleri Lefkoşa Acil Durum Hastanesi, Mağusa Devlet Hastanesi, Girne Turizm Limanı, Güzelyurt Sağlık Merkezi'nde ve Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş özel laboratuvarlarda yapılabiliyor.

Devlet hastanelerinde yapılacak PCR testleri için herhangi bir ücret alınmıyor. Özel laboratuvarlardaki testler için ise vatandaşlar ücret ödüyor. 

Gülten Dayıoğlu Ödülü sahibini buldu