TL değer kaybederken altına ve çelik kasaya rağbet arttı

TL değer kaybederken altına ve çelik kasaya rağbet arttı. Türk Lirası'nın günlerdir süren değer kaybı yurttaşları döviz ve altın alımına yöneltirken, çelik kasa satışlarında da artış olduğu öne sürüldü.

Türk Lirası (TL)'nın değer kaybı sürerken yurttaşların döviz ve altın alımlarına yöneldiği bununla birlikte de çelik kasa satışlarına ilgi olduğu öne sürülüyor. 

ABD'de yayınlanan Wall Street Journal gazetesi konuyu sayfalarına taşıdı. Gazete "Türkiye'de TL'nin değer kaybı sonrası altına ve çelik kasalara hücum başladı" diye yazdı. 

Gazete haberinde, "Türkiye'de finans sistemi çözüldükçe, insanlar uzun süredir en sevdikleri yatırım aracı olan altına yatırım yapmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.

WSJ'deki haber şu satırlarla başlıyor:

"Dünyanın en eski pazarlarından biri ve önemli bir altın ticareti merkezi olan İstanbul'daki Kapalıçarşı, salgındaki kilitlenmenin ardından Haziran başlarında kapılarını yeniden açtı.
"Çarşıdaki esnafın aktardığına göre, açılışla beraber ülkenin dört bir yanından telefonla altın siparişleri yağdı, kuyumcuların önünde uzun kuyruklar oluştu."

DÖVİZ REKOR KIRMAYA DEVAM EDİYOR 

Türk Lirası'nın Amerikan doları ve euro karşısındaki değer kaybı devam ediyor.
ABD seçimlerinin sonuçları beklenirken dolar ve euro, TL'ye karşı rekorlarını tazeledi.
Güne yatay başlayan döviz kurları, ilerleyen saatlerde yükselişini hızlandırdı.
Dolar/TL 8,57 ile zirveyi gördü. ABD seçimlerinden önce kur 8,54'ü aşmıştı.