Hükümet kurulamadı Saner görevi iade etti! Cumhurbaşkanı Tatar "Birkaç telefon görüşmesi yapacağım"

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın 7 Kasım'da hükümet kurmakla görevlendirdiği UBP Genel Başkan Vekili Ersan Saner görüşmelerden sonuç alamadı. Bugün görevi iade etti. Cumhurbaşkanı Tatar "Birkaç telefon görüşmesi yapacağım" dedi...

KKTC'nin yeni hükümetinin kurulması için sürdürülen iki haftalık görüşmeler sonuçsuz kaldı. UBP Genel Başkan Vekili Ersan Saner hükümeti kurma görevini Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a iade etti.

7 Kasım'da hükümet kurmakla görevlendirilen Ersan Saner, yaptığı görüşmelerden sonuç alamayınca bugün görevi iade etmek için Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a gitti. Görev iadesi sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, yaşanan sürecin bir zaman kaybı olduğunu belirterek "Birkaç telefon görüşmesi yaptıktan sonra akşama açıklamada bulunacağım" dedi. 

Cumhurbaşkanı Tatar'ın kimlerle telefon görüşmesi yapacağı merak edilirken, Ersan Saner yaptığı açıklamada "UBP her zaman göreve hazır" dedi. Ersan Saner,  yaptığı konuşmada, hükümeti kurmak adına herhangi bir çoğunluğa ulaşılamaması sonucu Kıbrıs Türk demokrasisinin daha iyi işlemesi için görevi iade ettiğini belirtti.

Saner, Cumhurbaşkanı Tatar'a görevin ilk olarak UBP’ye verilmesinden dolayı teşekkür etti. Ortaya yeni çıkacak olan hükümet modellerinin ülkeye hayırlı olmasını dileyen Saner, "Ekonomik sorunlar, koronavirüs pandemisi ve dün akşam saatlerindeki hortum ve fırtına nedeniyle oluşan zararlara bakıldığı zaman ülkenin bir an önce oluşacak ve sorunlara el atacak bir hükümete ihtiyacı olduğu ortada. UBP ne zaman ihtiyaç olursa parti olarak göreve hazırdır." dedi. 

YAŞANAN SÜREÇ ZAMAN KAYBI

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ersan Saner’in hükümet kurma görevini iade etmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, ülkenin içinden geçtiği sıkıntılı dönemde yaşanan bu durumun ‘zaman kaybı’ olduğunu söyledi. Halkın bir hükümet kurulmasını beklediğini ve yapılması gerekenler çok fazla işin olduğunun altını çizen Tatar, beklentinin karşılanamadığını ülkenin acilen hükümete ihtiyacı olduğunu belirtti.

BİR KAÇ TELEFON GÖRÜŞMESİ 

Gazetecilerin sorusu üzerine hükümet kurma görevini Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman’a verebileceğini işaret eden Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Öncelikle birkaç telefon görüşmesi yapmam gerekiyor" dedi. Tatar, akşam saatlerinde konuyla ilgili açıklama yapacağını söyledi.

MEVCUT HÜKÜMET GÖREVİNİ DEVAM ETTİRİYOR

Mevcut hükümetin görev teslimi yapana kadar görevinin başında olduğunu ifade eden Tatar, dün meydana gelen doğal afetler konusunda Bakanların görevlerini sürdürdüklerini aktardı. Bakanlar Kurulunun toplanma durumunda Bakanlar Kuruluna başkanlık edebileceğini de hatırlatan Tatar, acil durum söz konusuysa gerekeni yapabileceğini ve gerekli müdahaleler için herkesin de görevinin başında olması gerektiğinin altını çizdi.

Gülten Dayıoğlu Ödülü sahibini buldu